Söndagsklubben 14:e Juni

Söndag 14:e Juni

Fanny Wedmark
Jag har sysslat med musik sedan 7 års ålder. Karriären började med en tv medverkan tillsammans med min syster i programmet fredagschansen med Bosse Larsson, efter det kom jag i kontakt med andra musiker och sångare, Turnéerna tog fart och tillsammans med dem åkte vi på fängelseturnéer.
Vid 16 år ålder började jag spela i indiepop bandet Monastir, vi turnerade i Sverige och Japan och släppte skivor på Westside fabrications i Skellefteå. Livet tog vid och jag hade ett litet uppehåll då min lillebror först dog i en trafikolycka och jag blev akut sjuk. Kort tid efter träffade jag av en slump ett gäng killar jag började sjunga med och tillsammans skapade vi Fanny Mae & the Dynamite Believers. Vi turnerade i Sverige, Norge och Finland och släppte skivor på Enviken Records i Dalarna.

Nu är det dags igen, att följa sångens magi, vandra med tonerna och släppa en ny låt free.
Låten är en fortsättning på mitt liv med musik, musiken som fått mig att skratta, gråta, le och skrika. Musiken som länkar oss samman.

Låtskrivaren och musikern Martin Engström från Falun träffade jag genom hans tidigare band John Lindberg Trio där han då spelade bas, idag är han frontfigur i Martin Riverfield And The Wheels Of Fortune, och han har skapat låten FREE.

Martin Riverfield
Han var tidigare medlem i John Lindberg Trio, bröt sig ur bandet 2015 och startade Martin Riverfield & The Wheels Of Fortune. Sedan dess har Martin släppt ett soloalbum, och fyra album med The Wheels Of Fortune. Vunnit Country SM (2018), skrivit låtar till Larz Kristerz, Erika Jonsson m.fl. , sjungit duett med Stiko Per Larsson, framgångsrikt producerat julshower mm. Någon mer aktiv låtskrivare och producent får man leta efter just nu. Albumet ”På Svenska” är en liten avstickare från hans tidigare album som varit på Engelska. Det som gör albumet ”På Svenska” så intressant, är att få countryartister skriver och sjunger på Svenska idag. Utan att förrecensera albumet på något sätt, får Martin Riverfield sina låtar med Svenska texter att leva och den härliga dynamiken gör att den blir en fin och genuin countryplatta. Martin gästas av Stiko Per Larsson, Annsofie Lindström och Chris Rocket på albumet.

Relaterade inlägg