Backboons 5:e Juni

Fredag 5:e Juni Kl 20:00

Svensk bilburen ungdom har fått ett nytt soundtrack!
Backboons från Falun skapar musik för, som de själva uttrycker det, ”rock’n’roll-folk som älskar bilar och motorcyklar”. Och då blir det också ganska uppenbart varför den nya nya plattan, som släpps 5 juni, döpts till ”Burnout”.
Efter att ha startat som ett traditionellt rockabilly-band och släppt en första platta (”New Generation” 2014) ställdes kontrabasen undan till förmån för elbasen. 2017 års EP ”Saturday Night” blev ett något spretigt försök att hitta ”rätt” sound. I en av låtarna på EP’n, ”Ain’t To Spare” kände killarna dock att man var något på spåren.
Fröet till skivan ”Hurricane” var därmed sått och skördades 2019, när albumet släpptes och fick ett strålande mottagande. Mottagandet av musiken på ”Hurricane” gav klara bevis på att Backboons hittat sitt sound.
Rock’n’rollen från ”Hurricane”-albumet har hörts dåna ur bilstereos från norr till söder och tagits väl emot på livescener runt om i Sverige.
Produktions-samarbetet med Daniel Beckman, som inleddes i och med ”Hurricane”, fortsätter på nya albumet ”Burnout”. I studion i Falun lades sång och bas. Trummorna spelades in i Valley Sound Studio i Borlänge.
Joel Levin, sång och gitarr, berättar: ”Daniel var med och formade Backboons ”på riktigt”. Det var så självklart att fortsätta jobba med honom på den här plattan också”.
Våren och sommaren har, precis som för alla turnerande band, inneburit inställda festivaler och spelningar för Backboons. Möjligheten att möta sin publik får helt enkelt skjutas på framtiden.
”Vi hade vår speltätaste vår och sommar framför oss, men har fått ställa in allt. Det är såklart jättetråkigt, men vi vet att detsamma gäller för alla. Så snart det här är över, kommer vi att ge oss ut på vägarna igen och lira det nya materialet!”, lovar Joel.
Alla låtar på skivan är skrivna av Backboons, förutom ”When The Lights Are Low” som är skriven av Martin Riverfield. För klaviaturspel står Nathanael Marcusson (JLT/John Lindberg Trio).

“Burnout” släpps 5 juni via Dalapop.

Backboons består av:
Joel Levin, sång och gitarr
Nick Lindqvist, trummor
Emanuel Engvall, bas
Elias Engvall, gitarr

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *