Söndagsklubben 21:a Juni

Stiko Per Larsson och Bjoern

Söndagen den 21:a Juni

Stiko Per Larsson
Stiko Per Larsson är en sjungande låtskrivare, vars musik är sprungen ur den akustiska rocken, färgad med en smula folktradition. Texterna vill fånga det vackra i det enkla. En unik röst, historier och sånger om kärlek och kamratskap i ett vankelmodigt land. Stiko Per har bokstavligen vandrat sig fram genom landets stora och små musikscener under en lång tid nu och har byggt upp en stor och trogen skara följare. 450 konserter under 12 års turnéer till fots mellan 2007 och 2018. Nära 1000 mil till fots på turné gav över 2 miljoner kronor insamlat till SOS Barnbyar och Barncancerfonden. Stiko är på riktigt. Att uppleva en konsert med Stiko är som en resa genom Sverige, hans historieberättande tillhör de allra främsta i landet och det lyfter konserterna och ger de vackra sångerna ännu mer karaktär och liv. Han har släppt sex album, ett sjunde kommer under 2020. 28 maj 2020 släppte han låten ”Vi som finns & de som försvann”, en duett med Peter LeMarc.

Bjoern
Linnéa Björn aka Bjoern växte upp i Dalarna, närmare bestämt Hedemora och Norberg, två små byar där sport och framförallt längdskidor var det naturliga valet. Linnéa skulle bli bäst, det var det ingen som helst tvivel kring. Men livet tog en snabb vändning. Efter en tung period i hennes ungdom med psykisk ohälsa bytte hon riktning.

”Sport var alltid min grej, jag skulle bli världens bästa längdskidåkare liksom, men efter en tuff period i min ungdom blev musiken min egna lilla snabbkurs i att lära känna mig själv på riktigt.”

När Linnéa mådde som allra värst var musiken och skapandet det som blev hennes räddning. Hennes nya passion fick henne att söka till musikmakarna där hennes kommande, första singel ’Why’ blev till. Musiken blev under denna period Linnéas allt. Den fick henne att öppna upp sig på ett helt nytt sätt, långt bort från den inramade värld hon tidigare levt i som elitidrottare. Numera satsar Linnéa Björn helhjärtat på musiken och är på ett plan i livet där balans, ärlighet och ro har gjort henne till den hon är idag. ’Why’ är den första smakbiten av Bjoern’s powerpop som världen den 23:e Januari 2020 äntligen får ta del av. Det är ärligt, berörande och framförallt bedårande vackert. Bjoern är en ny röst på den svenska musikscenen, en röst vi troligtvis kommer att se mycket av under 2020.Relaterade inlägg