Söndagsklubben 24:e Maj Bob Dylan Special

Inspelat Söndag 24:e Maj

24 maj fyller Bob Dylan 79 år, detta firar vi med ett Söndagsklubben special!

Vilma Flood
Vilma Flood fick ett smärre genombrott på den svenska americanascenen när albumet ”Moodswinger” släpptes i 2019. Hyllningar från Nöjesguiden och Sonic, bejublade spelningar på bland annat Sthlm Americana och en artist som hittat alldeles rätt i Tobias Fröbergs både luftiga och mörka produktion. Jämförelser med Karen Dalton, Mary Margaret O’Hara och Sophie Zelmani förekom frekvent, men alla verkade helt överens om att Flood hittat ett eget hörn i genren. Vilma är en liveartist ut i fingertopparna som berättar med en kraftfullt mörk och vibrerande röst om det som berör hennes hjärta.

Martin Frontman Andersson
Musiker, producent och sångare i The Ballroom Band. Har turnerat runt sedan 90-talet i stora delar av världen, musikproducent för ”poppoesi” för SVT, grundade podcasten ”Jag spelar för livet”, liveklubben SPHM och är en Dylan-älskare sedan länge.”
Som liten hittade jag ”Bob Dylans greatest hits vol 2” från 1971 i mammas och pappas skivback och efter det har Bob hängt med. Främst samarbetet med The Band har väll lyssnats på lite för många gånger för att kalla det en frisk relation, ha ha ha!”

Caj Karlsson
Sångare i Hasslöbandet Sinn Fenn som ibland kallas ”Sveriges The Pogues”. Caj har släppt flera album i eget namn och är nog den mest bokade artisten på Västerviks visfestival utan att vara vissångare. Fotpall och nylongitarr är inte Cajs grej, han gillar när det skaver och det är på riktigt.”
Senast jag såg Bob Dylan så grät jag mitt i första låten och kände att jag älskar hans musik så jävla mycket!”

Kompbandet består av:
Henning Winnberg – Keys
Linus Carlsson – Bas
Patrik Fackt – Trummor
Per Flamman Westling – Gitarr
Anders Nygårds – Fiol
Thomas Alm – Saxofon
Nisse Andersson – Trumpet 

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *