Stora tankar i det lilla 29:e Maj

Fredag 29:e Maj

Stora tankar i det lilla

OM
I visans enkelhet finns den stora världen. I stråkens rörelse finns vår historia och i strängens vibration finns alla världens tankar och idéer samlade. Det stora – i det lilla. Visan är lätt att förhålla sig till och känna igen sig i. Det är de stora berättelserna samlade inom oss som ges en plats att höras och tonsättas.

Inom klassisk musik talar man om kammarmusik som musik som framförs i ett mer intimt sammanhang. Det finns en mer naturlig och nära kontakt mellan musiker och åhörare. Det handlar samtidigt om ett annat spelsätt, ett slags samtal mellan stämmorna, där ingen är solist men varje stämma har sin unika roll att spela. Det är i denna form som kontakten mellan visan och kammarmusiken uppstår.

Konserten bjuder på svenska folkvisor i helt nya arrangemang, specialskriva för att passa sättningen. Upplev något alldeles extra där vi kan utlova att ni lämnar konserten fulla av tankar, idéer och en nyvunnen medvetenhet för livets alla små, men ack så viktiga, delar!

INSAMLING
Med anledning av det mycket ansträngda läget för våra musikerkollegor har vi valt att alla swishade bidrag går till Musikerförbundets Krisfond. Coronaviruset har orsakat en ekonomisk kris för den svenska livescenen. Många frilansande musiker, artister och scenarbetare saknar ett skyddsnät att falla tillbaka på när konserter och engagemang inte kan genomföras som planerat. Med anledning av detta har Musikerförbundet upprättat en krisfond, och vi är stolta över att meddela att den nu stöttas av Spotifys globala initiativ Spotify COVID-19 Music Relief.
Läs mer på https://www.musikerforbundet.se/musikerforbundets-krisfond/

PROGRAM
Traditionella folkvisor i nya arrangemang av bl.a Mats Hålling, Anna-Karin Klockar, Mikael Sjögren, Karl-Johan Ankarblom. Dessutom musik av Nils Lindberg, Benjamin Britten, Luciano Berio och folkmusik arrangerad för stråkkvartett av The Danish String Quartet

MEDVERKANDE
Sofia Sandén, sång
Elisabeth Lagergren, violin
Linnea Hällqvist, violin
Anna Raihle, viola
Marika Erlandsson, cello
Jonas Viklund, klarinett

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *