Sperling 4:e Juni

Torsdag 4:e Juni

Under mer än 25 år var Mattias ”Matte B” Björkgren sångare i reggaebandet Rootvälta från Borlänge. Våren 2020 sker debuten som soloartist under namnet Sperling. Artistnamnet är en hyllning till farfar Sperling Björkgren som dog i cancer bara 50 år gammal.
Sedan Rootvälta tog time-out har Mattias fortsatt att skriva låtar och vill nu nå ut till den breda publiken med dessa. Den legendariska Rub-a-dub studion i Stockholm huserade inspelningen och hela produktionen är ett samarbete med nära vännen och Rootvälta-keyboardisten Jan Wikström. Nu släpps singel och en EP med fyra riktigt starka låtar. Ett nytt spännande band har satts ihop för att kunna leverera en härlig konsertupplevelse.
Vad kan man då förvänta sig av Sperling? Svaret är glädje, energi och tänkvärda texter. Och ja, det är reggae på svenska förstås!

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *