Per Gudmundson och Bengan Janson 18:e Maj

Måndag 18:e Maj

Vi kan nu stolt presentera grammisvinnarna Per Gudmundson och Bengan Janson!

Här har ni två musikanter som efter flera decenniers nosande på varandra nu gjort slag i saken och inlett en brinnande musikalisk relation. Bengan Janson trivs i de flesta musikaliska sammanhang, från jazz till klassiskt och folkmusiken har varit en hörnsten i musicerandet sedan 1989. Per Gudmundson har sin musikaliska bas i Rättviks rika folkmusikmylla. Som spelman på fiol och säckpipa och del av trion Frifot har Per en lång och slingrande musikerbana. I juni 2018 släppte de första plattan som spelmansduo som blev såväl Grammis- som Dalecarlia Music Awardsbelönad 2019. Deras musikaliska banor korsades pga Björn Ståbi och deras gemensamma platta Hjeltamôs är en hyllning till spelkamraten.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *